Brood, Chocolade

Chocoladekramiek

Chocoladekramiek - www.baksels.be
Ingredienten

  • 500 gr witte bloem
  • 250 ml melk
  • 125 gr boter
  • 125 gr chocoladedruppels
  • 50 gr suiker
  • 25 gr verse gist (of 7 gr droge gist)
  • 7 gr zout
  • 1 ei

Bereiding

  • Warm de melk een beetje op tot deze lauw is en los hierin de (verse) gist op
  • Vermeng de lauwe melk met gist geleidelijk met de bloem.
  • Doe er vervolgens het zout, de suiker, het ei en de boter er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg. Bestrooi tijdens het kneden af en toe met wat bloem om kleven te voorkomen.
  • Voeg er tenslotte de chocoladedruppels bij en laat nog een minuut kneden.
  • Bedek het deeg met een doek en laat op een tochtvrije plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Druk het deeg plat en vouw het toe. Doe dit 2 maal.
  • Vorm er een brood van en leg dit in een ingevette bakvorm (700gr). Dek deze af en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
  • Neem het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *