Brood

Broodkrans

Broodkrans - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 440 gr (meergranen-) bloem
  • 2,7 dl water
  • 30 gr verse gist
  • 7 gr zout
  • 40 gr margarine
  • 1 koffielepel broodverbeteraar (optioneel)
  • Eigeel
  • Sesamzaad, maanzaad

Bereiding

  • Meng de bloem met de gist en het water.
  • Voeg er het zout, de broodverbeteraar en de margarine aan toe en kneed het geheel tot een elastisch geheel.
  • Het deeg opbollen en gedurende een 40 tot 60 minuten laten rijzen.
  • Sla het deeg terug en verdeel het met een deegsteker in 12 of 14 gelijke stukjes en maak er bolletjes van.
  • Plaats de bolletjes deeg op een, met bakpapier voorziene, bakplaat.
  • Laat alles voor een tweede keer rijzen tot het deeg is verdubbeld.
  • Doreer de broodjes en bestrooi desgewenst met sesamzaad of maanzaad.
  • Bak alles af gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Laat alles afkoelen op een rooster.

1 Comment

  1. Jana

    fantastisch, ziet er lekkerder uit dan bij mijn bakker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *