Cake, Fruit

Mini appelcakejes

Mini appelcakejes - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 160 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr suiker
  • 130 gr boter
  • 3 eieren
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 1 à 2 appels

Bereiding

  • Smelt de boter.
  • Splits de dooiers van het eiwit.
  • Klop de dooiers samen met de suiker luchtig op, voeg er vervolgens de gesmolten boter bij en klop nog wat verder.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg de bloem en het eiwit in twee keer toe en spatel alles onder het beslag.
  • Schil de appel(s), snijdt in kleine blokjes en vul bakvormpjes met stukjes appel
  • Spuit het beslag, met behulp van een spuitzak, in de bakvorm. De gebruikte silicone bakvorm (Silikomart SF005) heeft vijftien halve bollen met een doorsnee van vier centimeter. Het beslag is goed voor 45 cakejes of drie bakbeurten.
  • Bak ze 10 á 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.

1 Comment

  1. annelies vanaerde

    heerlijk om samen met de kinderen te maken. de dochter zal haar creaties morgen met trots demonstreren op school !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *