Gebak, Koekjes

Kattetongen

De mooiste kattetongen zijn plat, lang en in het midden dunner dan aan de uiteinden, knapperig en aan de rand iets bruiner dan in het midden.

Kattetongen - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 150 gr zelfrijzende bloem
  • 100 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 1 koffielepel vanillesuiker
  • 3 eiwitten

Bereiding

  • Klop de boter samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Blijf kloppen tot het mengsel bijna wit is van kleur.
  • Voeg de eiwitten toe en klop tot het eiwit goed is opgenomen.
  • Voeg vervolgens de (gezeefde) bloem toe en klop alles tot een luchtig beslag.
  • Met dit beslag maak je al snel 50 kattetongen.
  • Zorg voor een bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat.
  • Doe het beslag in een spuitzak en spuit repen van ongeveer 1cm op 5cm, laat voldoende tussenruimte. (Gebruik hiervoor best een platte spuitkop of een ronde spuitkop van ongeveer 10 mm diameter).
  • Bak de koekjes gaar (met een bruin randje) in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 8 à 10 minuten.
  • Laat de kattentongen afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.