Brood, Chocolade

Broodbolletjes met chocoladedruppels

Chocoladebolletjes - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 330 gr bloem
  • 120 gram water
  • 80 gr bakvaste chocoladedruppels
  • 60 gr margarine
  • 35 gr verse gist
  • 35 gr suiker
  • 1 dooier
  • 1 tl zout
  • 1/2 kl broodverbeteraar (optioneel)

Bereiding

  • Los de gist op in het water.
  • Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eidooier en de opgeloste gist in.
  • Giet de suiker aan de rand van de bloem.
  • Begin met kneden en voeg er vervolgens de malse margarine, de broodverbeteraar en het zout aan toe.
  • Kneedt alles een 10-tal minuten tot een veerkrachtig deeg.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
  • Druk het deeg plat en giet de chocoladedruppels over het deeg.
  • Versteek het deeg zodat de chocoladedruppels mooi gelijkmatig verdeeld zitten onder het deeg.
  • Verdeel het deeg met een deegsteker in een 12-tal gelijke stukjes (+- 60gr) en bol deze op.
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier voorziene bakplaat.
  • Laat alles een 40-tal minuten rijzen.
  • Doreer de deegbolletjes en bak alles af in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende een 20-tal minuten.

4 Comments

  1. Nancy

    Ze zijn superlekker en ik heb ze gemaakt met parelsuiker ook. Ook heel erg lekker.

  2. MMMM,..Ik kan niet wachten om ze te maken! Ik ga ze vegan maken!

  3. ik zat er op te wachten… én je gaf toe aan de broodverbeteraar… foei! Maar het ziet er wel weer heerlijk uit

    • De broodverbeteraar is uiteraard optioneel (-:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.