Brood, Chocolade

Broodbolletjes met chocoladedruppels

Chocoladebolletjes - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 330 gr bloem
  • 120 gram water
  • 80 gr bakvaste chocoladedruppels
  • 60 gr margarine
  • 35 gr verse gist
  • 35 gr suiker
  • 1 dooier
  • 1 tl zout
  • 1/2 kl broodverbeteraar (optioneel)

Bereiding

  • Los de gist op in het water.
  • Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eidooier en de opgeloste gist in.
  • Giet de suiker aan de rand van de bloem.
  • Begin met kneden en voeg er vervolgens de malse margarine, de broodverbeteraar en het zout aan toe.
  • Kneedt alles een 10-tal minuten tot een veerkrachtig deeg.
  • Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.
  • Druk het deeg plat en giet de chocoladedruppels over het deeg.
  • Versteek het deeg zodat de chocoladedruppels mooi gelijkmatig verdeeld zitten onder het deeg.
  • Verdeel het deeg met een deegsteker in een 12-tal gelijke stukjes (+- 60gr) en bol deze op.
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier voorziene bakplaat.
  • Laat alles een 40-tal minuten rijzen.
  • Doreer de deegbolletjes en bak alles af in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende een 20-tal minuten.

3 Comments

  1. ik zat er op te wachten… én je gaf toe aan de broodverbeteraar… foei! Maar het ziet er wel weer heerlijk uit

    • De broodverbeteraar is uiteraard optioneel (-:

  2. MMMM,..Ik kan niet wachten om ze te maken! Ik ga ze vegan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *