Fruit, Taart

Rabarbercrumble

We zijn alweer in de maand april wat betekent dat er volop rabarber kan geoogst worden. Rabarber is een groente (jawel!) met een unieke smaak waardoor de plant vooral populair is voor confituur, moes en gebak!
Hoog tijd dus voor een lenteklassieker.

Rabarbercrumble - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 400 gr rabarber
  • 175 gr bloem
  • 75 gr marsepein
  • 75 gr koude boter
  • 50 gr + 3 el suiker
  • 8 à 10 gr vanillesuiker
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 eidooier
  • snuifje zout

Bereiding

  • Voor dit recept maken we gebruik van een muffinbakvorm van minstens 6 bakjes.
  • Maak de rabarber schoon en snij deze in kleine stukken.
  • Snij de marsepein in kleine blokjes alsook de koude boter in stukjes.
  • Kneed de bloem, de boter, de marsepein, het zout, de vanillesuiker, de 50 gr suiker en de eidooier tot een kruimeldeeg.
  • Snij uit bakpapier 6 vierkanten van minimum 18×18 cm en leg deze in de bakjes van de bakvorm.
  • Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de zes bakpapierbodems.
  • Strooi er het amandelpoeder over heen.
  • Meng de raraberstukje met de drie eetlepels suiker en verdeel deze over de kruimelbodems.
  • Strooi de rest van de kruimeldeeg over rabarberstukjes.
  • Bak de crumbletaartjes onder in de oven (voorverwarmd op 200°C) gedurende 35 minuten. Bedek de taartjes na 25 minuten met zilverpapier.
  • Haal de taartjes uit de oven en laat een klein half uurtje afkoelen.
  • Bestrooi ze net voor het opdienen met poedersuiker.

1 Comment

  1. MMM,…een rabarber crumble met marsepein: goed ideee!
    It is all about more flavour! 😉

Laat een antwoord achter aan Sophie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.