Fruit, Taart

Frambozenclafoutis

Een clafoutis is eigenlijk geen echte taart en lijkt nog het meest op een veredelde pannenkoek. Oorspronkelijk komt dit gebak uit het Franse Limousin en wordt er gemaakt met kersen, maar je kan ook wel ander fruit gebruiken, frambozen bijvoorbeeld.

Frambozenclafoutis - www.baksels.beIngrediënten

  • 65 gr bloem
  • 2 eieren
  • 70 gr suiker (60 + 10 gram)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 160 ml melk
  • 250 gr frambozen
  • 1 theelepel limoensap

Bereiding

  • Klop met een mixer een glad beslag van de bloem, eieren, 60 gram suiker, vanillesuiker, de melk en het limoensap.
  • Vet een ovenschotel in en bestrooi het oppervlak met de resterende 10 gram suiker.
  • Verspreid het fruit over de ovenschaal en giet er het beslag over.
  • Zet de  schaal op het rooster in het midden van een op 170° C voorverwarmde oven.
  • Bak gedurende 35 min of tot de clafoutis goudbruin en gaar is.
  • Serveer de clafoutis met een beetje poedersuiker ter decoratie.

1 Comment

  1. MMMM,..Jouw frambozen clafoutis is over héérlijk! Echt waar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.