Brood

Sandwiches

Sandwiches - www.baksels.be
Ingredienten

  • 500 gram bloem
  • 225 gram lauwe melk
  • 75 gram margarine
  • 50 gram suiker
  • 35 gram verse gist
  • 9 gram zout
  • 1 eidooier

Bereiding

  • Los de gist op in de lauwe melk.
  • Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eidooier en de opgeloste gist in.
  • Begin met kneden en voeg er vervolgens de suiker en het zout toe.
  • Voeg tenslotte de margarine toe als alle bloem met het vocht is vermengd.
  • Kneed net zolang tot het deeg elastisch genoeg is. Het deeg mag niet aan je handen/werkblad blijven kleven. Het deeg zal terugveren als je het indrukt met je duim.
  • Bol het deeg op, dek het af met een theedoek en plastikfolie.
  • Laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Sla het deeg terug.
  • Verdeel het deeg met een deegsteker in een 16-tal gelijke stukjes (+- 50gr) en bol deze op.
  • Laat deze bolletjes afgedekt (doek + folie) 10 minuten rijzen.
  • Leg de bolletjes met de sluiting naar boven en druk ze plat.
  • Rol en span ze op, maak ze met beide handen lang door een rollende beweging te maken. Zorg ervoor dat de uiteinden niet te puntig zijn, anders kunnen deze tijdens het bakken verbranden.
  • Leg de sandwiches met sluiting naar beneden op een met bakpapier voorziene bakplaat.
  • Dek opnieuw af (doek + folie) en laat ongeveer 50 minuten rijzen.
  • Doreer de sandwiches en laat ze 10 minuten onafgedekt rijzen.
  • Bak gedurende 8 minuten af in een op 230°C voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.

1 Comment

  1. Yum: jouw sandwiches zien er overhéérlijk uit & zo lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.