Ingrediënten
- 500 gr witte bloem
- 225 ml melk
- 1 ei
- 100 gr boter
- 7.5 gr zout
- 50 gr suiker
- 125 gr grove parelsuiker
- 7 gr droge gist
Bereiding
- Warm de melk een beetje op tot deze lauw is en los hierin de gist op.
- Vermeng de lauwe melk met gist geleidelijk met de bloem.
- Doe er vervolgens het zout, de suiker, het ei en de boter er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.
- Bedek het deeg met een doek en laat op een tochtvrije plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.
- Sla het deeg terug door het uit te rollen en laat het een tweede maal rijzen gedurende 30 à 45 minuten.
- Rol het deeg opnieuw uit en snij het in twee stukken.
- Bestrooi het deeg met de parelsuiker en druk alles in het deel.
- Leeg de 2 lappen deeg op elkaar met de suikerkant naar boven.
- Draai het deeg naar binnen zodat je een bol krijgt en de suiker aan de binnenzijde zit
- Bol het deeg op en leg het in een ingevette bakvorm (700gr).
- Verwarm de oven voor op 200°C graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
- Neem het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.