Brood

Suikerbrood

Suikerbrood - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 500 gr witte bloem
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gr boter
  • 7.5 gr zout
  • 50 gr suiker
  • 125 gr grove parelsuiker
  • 7 gr droge gist

Bereiding

  • Warm de melk een beetje op tot deze lauw is en los hierin de gist op.
  • Vermeng de lauwe melk met gist geleidelijk met de bloem.
  • Doe er vervolgens het zout, de suiker, het ei en de boter er bij en kneed 10 minuutjes tot een veerkrachtig deeg.
  • Bedek het deeg met een doek en laat op een tochtvrije plaats rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Sla het deeg terug door het uit te rollen en laat het een tweede maal rijzen gedurende 30 à 45 minuten.
  • Rol het deeg opnieuw uit en snij het in twee stukken.
  • Bestrooi het deeg met de parelsuiker en druk alles in het deel.
  • Leeg de 2 lappen deeg op elkaar met de suikerkant naar boven.
  • Draai het deeg naar binnen zodat je een bol krijgt en de suiker aan de binnenzijde zit
  • Bol het deeg op en leg het in een ingevette bakvorm (700gr).
  • Verwarm de oven voor op 200°C graden en bak het brood in het midden van de oven gedurende 30 minuten.
  • Neem het brood uit de oven en laat het op een rooster afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.