Ingrediënten
- 440 gr (meergranen-) bloem
- 2,7 dl water
- 30 gr verse gist
- 7 gr zout
- 40 gr margarine
- 1 koffielepel broodverbeteraar (optioneel)
- Eigeel
- Sesamzaad, maanzaad
Bereiding
- Meng de bloem met de gist en het water.
- Voeg er het zout, de broodverbeteraar en de margarine aan toe en kneed het geheel tot een elastisch geheel.
- Het deeg opbollen en gedurende een 40 tot 60 minuten laten rijzen.
- Sla het deeg terug en verdeel het met een deegsteker in 12 of 14 gelijke stukjes en maak er bolletjes van.
- Plaats de bolletjes deeg op een, met bakpapier voorziene, bakplaat.
- Laat alles voor een tweede keer rijzen tot het deeg is verdubbeld.
- Doreer de broodjes en bestrooi desgewenst met sesamzaad of maanzaad.
- Bak alles af gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Laat alles afkoelen op een rooster.
fantastisch, ziet er lekkerder uit dan bij mijn bakker!