Gebak, Recupereren

Broodpudding

Broodpudding (ook bodding) is een Belgische lekkernij waarvan de origine waarschijnlijk in de Middeleeuwen is terug te vinden. Ik ken het al van kinds af, mijn moeder maakte het altijd om het oud brood op te maken.

Broodpudding - www.baksels.be
Ingrediënten

  • 300 gr oud brood (zonder korsten)
  • 500 ml melk
  • 200 gr suiker
  • 70 gr vanillebloem
  • 4 à 5 eieren
  • 2-tal appels
  • kaneel

Bereiding

  • Giet de suiker bij de melk en breng deze al roerend aan de kook.
  • Snij de korsten van het brood en verscheur het brood.
  • Doe het brood in een kom en giet er de melk bij.
  • Plet alles met een vork tot je een dikke brij bekomt.
  • Voeg er de vanillebloem, de kaneel en de geklutste eierdooiers bij.
  • Voeg er de geschilde en in blokjes of schijfjes gesneden appel bij.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Klop de eiwitten tot sneeuw en meng ze voorzichtig onder het mengsel.
  • Giet alles in een ingevette vorm en bak gedurende 45min in een 200°c voorverwarmde oven.

Tip

  • Het mengsel kan ook worden voorzien van: speculoos, peperkoek, rozijnen, chocolade, koffie,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.