Chocolade, Fruit, Taart

Biscuit met ganache en frambozen

Onlangs m’n eerste biscuit leren bakken en afgewerkt met verse slagroom, bresilienne en veel vers fruit. Viel heel goed mee, alleen is men hier in huis (mezelf incluis) niet zo’n fan van deze “ouw-bomma-taart”. Maar vervang de slagroom door chocolade en je schiet de hoofdprijs…
Oja… De hoeveelheid chocolademousse is (eigenlijk bewust) veel te veel voor deze taart… je laat deze dus best opstijven in kleine aparte potjes of glazen! (-:

Biscuit met chocolade en framboos - www.baksels.be
Ingredienten

Biscuit

  • 160 gr suiker
  • 4 eieren
  • 80 gr bloem
  • 80 gr maïzena
  • 8 à 10 gr vanillesuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 kop koffie
  • 1 druppelglas Baileys

Chocolademousse

  • 100 gr pure chocolade
  • 185 ml room
  • 50 g suiker
  • 3 eieren

Ganache

  • 250 gr pure chocolade
  • 250 ml room

Afwerking

  • doosje verse frambozen

Bereiding

Chocolademousse

  • Smelt de chocolade au bain marie op een laag vuur.
  • Scheidt de eierdooiers van het eiwit.
  • Klop de eierdooiers samen met de suiker wit.
  • Roer er de gesmolten chocolade onder.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het in meerdere keren voorzichtig onder de chocolade.
  • Klop de room half op en spatel die ook voorzichtig onder de chocolade.
  • Laat de mousse opstijven in de koelkast.

Biscuit + ganache

  • Klop de eieren samen met de suiker en vanillesuiker luchtig op tot een witte massa.
  • Meng de bloem, maïzena en bakpoeder en zeef dit onder het beslag. Meng voorzichtig.
  • Giet het beslag in een op voorhand beboterde en bebloemde springvorm (doorsnede 24cm).
  • Bak het beslag gedurende ongeveer 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Om de gaartijd te testen prik je met een houten prikker in de biscuit, als er niets meer aan het stokje blijft kleven, is deze gaar.
  • Halveer de (afgekoelde) biscuit met een lang (getand) broodmes.
  • Sauseer de onderste helft met de met baileys aangelengde koffie.
  • Besmeer de onderste helft vervolgens met een goeie laag chocolademousse.
  • Sauseer de andere helft en leg deze op de onderste helft.
  • Plaats de taart terug in de koelkast
  • Maak vervolgens de ganache.
    • Breng de room aan de kook.
    • Giet de room bij de (gehakte) chocolade.
    • Meng alles tot een gladde massa.
  • Giet de ganache op de taart en laat goed uitlopen.
  • Versier de bovenkant met de verse frambozen en zet alles terug in de koelkast.

1 Comment

  1. Ik zou er uw initialen nog op spuiten met een beetje crême au beurre en dan ben je vertrokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *